W ubiegłym tygodniu uczniowie klasy 2c obchodzili Tydzień Smaku. Zorganizowali w klasie kącik owocowo-warzywny i wykonali warzywno-owocowe ludziki. Uczyli się o wartościach odżywczych różnych produktów i omawiali piramidę żywienia. Codziennie próbowali też inne zdrowe produkty. Poniedziałek był dniem słodkim, były m.in. brownie z kaszą jaglaną, babeczki buraczane i marchewkowe, ciasto bananowe, ciasteczka orkiszowe z orzechami i jaglane z kokosem oraz przepyszny tort szpinakowy. We wtorek dzieci robiły koktajle mleczno-owocowe według własnych pomysłów oraz próbowały warzywno-owocowe „napoje mocy”. Z kolei w środę uczniowie przygotowywali własne soki warzywno-owocowe. W czwartek próbowali różne miody i dżemy domowej roboty. Piątek natomiast był dniem orzechów i owoców suszonych. W ten praktyczny sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania.
Wpisy Powiązane
22 MAJ
KLASA 2A NA WERNISAŻU „W OKNIE FANTAZJI”
W piątek 20.05.2022 r. klasa 2a miała niezwykłą okazję udać się na wernisaż „W oknie fantazji” znajdujący się w Klubie...
18 MAJ
SZKOLNY KONKURS RECYTATORSKI DLA KLAS 1-3
W dniu 12.05.2022 r. w naszej szkole odbył się Szkolny Konkurs Recytatorski dla klas 1 - 3 z podziałem na dwie kategorie: klasy pierwsze...
18 MAJ
WARSZTATY GASTRONOMICZNE „DOMOWA PIZZA”
Smacznie i zdrowo? To możliwe! Dzięki ciekawej inicjatywie p. Karoliny - naszej szkolnej specjalistki do spraw żywienia – przez...
18 MAJ
PIOSENKA MARYNISTYCZNA
16.05. odbyło się przesłuchanie do części artystycznej festynu rodzinnego. Dziewczyny, które wzięły w nim udział, zaprezentowały...
17 MAJ
TURNIEJ BRD
7 maja 2022r. w Gdańsku odbył się II etap Ogólnopolskiego Turnieju BRD. Pod opieką nauczycieli pp. Anny Jabłońskiej i Izabeli...