W ubiegłym tygodniu uczniowie klasy 2c obchodzili Tydzień Smaku. Zorganizowali w klasie kącik owocowo-warzywny i wykonali warzywno-owocowe ludziki. Uczyli się o wartościach odżywczych różnych produktów i omawiali piramidę żywienia. Codziennie próbowali też inne zdrowe produkty. Poniedziałek był dniem słodkim, były m.in. brownie z kaszą jaglaną, babeczki buraczane i marchewkowe, ciasto bananowe, ciasteczka orkiszowe z orzechami i jaglane z kokosem oraz przepyszny tort szpinakowy. We wtorek dzieci robiły koktajle mleczno-owocowe według własnych pomysłów oraz próbowały warzywno-owocowe „napoje mocy”. Z kolei w środę uczniowie przygotowywali własne soki warzywno-owocowe. W czwartek próbowali różne miody i dżemy domowej roboty. Piątek natomiast był dniem orzechów i owoców suszonych. W ten praktyczny sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania.
Wpisy Powiązane
05 GRU
PODRÓŻ UCZNIÓW KLASY 5B DO ŚWIATA PIENIĘDZY I OSZCZĘDZANIA
Gdyński oddział firmy LSEG, w ramach swojej działalności na rzecz lokalnego rozwoju, stworzył program o nazwie „LSEG Financial...
05 GRU
UCZNIOWIE KLASY 1B PROGRAMUJĄ W APLIKACJI SCRATCH JR
Podczas lekcji w ramach innowacji pedagogicznej z informatyki uczniowie klasy 1b uczyli się programowania w aplikacji Scratch Jr...
05 GRU
ANDRZEJKI 2024
29 listopada uczniowie klasy 8b zaprezentowali swoje magiczne zdolności, organizując wróżby andrzejkowe dla uczniów klas 0 - 3....
03 GRU
WIZYTA PRZEDSZKOLAKÓW
W dniach 28 i 29 listopada naszymi gośćmi były sześciolatki z Przedszkola nr 28 i z Przedszkola nr 13. Była to już ich druga wizyta...