W ubiegłym tygodniu uczniowie klasy 2c obchodzili Tydzień Smaku. Zorganizowali w klasie kącik owocowo-warzywny i wykonali warzywno-owocowe ludziki. Uczyli się o wartościach odżywczych różnych produktów i omawiali piramidę żywienia. Codziennie próbowali też inne zdrowe produkty. Poniedziałek był dniem słodkim, były m.in. brownie z kaszą jaglaną, babeczki buraczane i marchewkowe, ciasto bananowe, ciasteczka orkiszowe z orzechami i jaglane z kokosem oraz przepyszny tort szpinakowy. We wtorek dzieci robiły koktajle mleczno-owocowe według własnych pomysłów oraz próbowały warzywno-owocowe „napoje mocy”. Z kolei w środę uczniowie przygotowywali własne soki warzywno-owocowe. W czwartek próbowali różne miody i dżemy domowej roboty. Piątek natomiast był dniem orzechów i owoców suszonych. W ten praktyczny sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania.
Wpisy Powiązane
30 STY
REKRUTACJA DO ODDZIAŁÓW PRZEDSZKOLNYCH ROK SZKOLNY 2023/2024
Drodzy Rodzice/Opiekunowie Zapraszamy do zapoznania się z zasadami rekrutacji do oddziałów przedszkolnych w roku szkolnym...
27 STY
FERIE W NASZEJ SZKOLE – DZIEŃ 10
Dzisiaj ostatni dzień ferii i zimowiska w naszej szkole. Żegnamy się do przyszłego roku. Wszystkie zajęcia sprawiły, że...
26 STY
FERIE W NASZEJ SZKOLE – DZIEŃ 9
Dzisiejszy dzień wypełniony był atrakcjami po brzegi. Świetnie się bawiliśmy w Airspace, na zajęciach parkour w szkole i na...
25 STY
FERIE W NASZEJ SZKOLE – DZIEŃ 8
Dziś słoneczna pogoda i nowe atrakcje wprowadziły wszystkich w doskonały nastrój. Na zajęciach plastycznych robiliśmy poszewkę na...
24 STY
FERIE W NASZEJ SZKOLE – DZIEŃ 7
Kolejny dzień ferii upłynął nam wesoło: kręgle w U 7, gry w Strefie Zoltar, zabawa w Fan Parku. Dla każdego coś miłego i nikt się...