W dniu 8.11.2019 r. uczniowie klasy 4a wybrali się do Experymentu na warsztaty pt. „Żywność pod lupą”. Zadaniem uczniów było uzupełnienie piramidy zdrowego żywienia. Porównując przy pomocy doświadczeń barwniki naturalne i sztuczne, uczniowie przekonali się, jakie niebezpieczeństwo kryje się w przetworzonej żywności. Wykonali eksperymenty z wykrywaniem glukozy i witaminy C, a także sprawdzili, jakich sztuczek używają producenci, by zachęcić nas do zakupu ich produktów. Zajęcia prowadzone były przez specjalistki z dziedziny dietetyki i biologii.
Wpisy Powiązane
16 STY
DOŚWIADCZENIA ZE ŚNIEGIEM W 1B
Korzystając z ostatnich obfitych opadów śniegu, uczniowie klasy 1b sprawdzali jego czystość, a przy okazji zbadali kilka...
07 STY
APEL RADY RODZICÓW
Drodzy Rodzice i Przyjaciele SP 12 w Gdyni! Zachęcamy do udziału w akcji odpisu 1,5% od podatku za rok 2024na rzecz Naszych Dzieci...