W dniu 8.11.2019 r. uczniowie klasy 4a wybrali się do Experymentu na warsztaty pt. „Żywność pod lupą”. Zadaniem uczniów było uzupełnienie piramidy zdrowego żywienia. Porównując przy pomocy doświadczeń barwniki naturalne i sztuczne, uczniowie przekonali się, jakie niebezpieczeństwo kryje się w przetworzonej żywności. Wykonali eksperymenty z wykrywaniem glukozy i witaminy C, a także sprawdzili, jakich sztuczek używają producenci, by zachęcić nas do zakupu ich produktów J. Zajęcia prowadzone były przez specjalistki z dziedziny dietetyki i biologii.
Wpisy Powiązane
25 LUT
WYNIKI I ETAPU OLIMPIADY WIEDZY CHEMICZNEJ
19 lutego odbyła się pierwsza ogólnopolska Olimpiada Wiedzy Chemicznej dla szkół podstawowych objęta honorowym patronatem...
22 LUT
PROJEKTOWANIE W 3D W KLASACH VI
Uczniowie z klas 6 na lekcji informatyki zapoznali się z obsługą programu do projektowania 3D używając do tego aplikacji Tinkercad....
18 LUT
ZIMA W RYTMIE RAP
Wszystkie dzieci cieszą się z pięknej, białej zimy. Codziennie spędzają czas na świeżym powietrzu, korzystając z jej uroków....
18 LUT
WYNIKI MIĘDZYSZKOLNEGO KONKURSU „POCZTÓWKA Z GDYNI”
Konkurs Pocztówka z Gdyni cieszył się dużym zainteresowaniem. Otrzymaliśmy 101 prac. Wyniki konkursu: klasy 1 - 2 1...
18 LUT
DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU 2021
W dniach od 8.02 – 12.02.2021 r. obchodziliśmy Dzień Bezpiecznego Internetu, który ma na celu przede wszystkim inicjowanie i...