W dniu 8.11.2019 r. uczniowie klasy 4a wybrali się do Experymentu na warsztaty pt. „Żywność pod lupą”. Zadaniem uczniów było uzupełnienie piramidy zdrowego żywienia. Porównując przy pomocy doświadczeń barwniki naturalne i sztuczne, uczniowie przekonali się, jakie niebezpieczeństwo kryje się w przetworzonej żywności. Wykonali eksperymenty z wykrywaniem glukozy i witaminy C, a także sprawdzili, jakich sztuczek używają producenci, by zachęcić nas do zakupu ich produktów J. Zajęcia prowadzone były przez specjalistki z dziedziny dietetyki i biologii.
Wpisy Powiązane
23 CZE
5a i 6a na biwaku w Łapinie
Uczniowie klasy 5a i 6a aktywnie spędzili dwa majowe dni w Łapinie, gdzie grupa Guru przygotowała dla nich zadania, które wymagały...
22 CZE
WYJŚCIE KOŁA GITAROWEGO
Uczniowie biorący udział w zajęciach koła gitarowego z klas 4-8 uwieńczyli swoją kilkuletnią naukę gry na instrumencie wspólnym...
20 CZE
UROCZYSTE ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO 2021/2022
Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2021/2022 odbędzie się 24 czerwca b.r. wg następującego harmonogramu: Klasy 8 SP...
20 CZE
SPACER PO GDYNI Z KOLEŻANKAMI I KOLEGAMI Z UKRAINY
Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdyni, którzy w roku szkolnym 2021/2022 brali udział w projekcie profilaktyki zdrowia...