W ubiegłym tygodniu uczniowie klasy 2c obchodzili Tydzień Smaku. Zorganizowali w klasie kącik owocowo-warzywny i wykonali warzywno-owocowe ludziki. Uczyli się o wartościach odżywczych różnych produktów i omawiali piramidę żywienia. Codziennie próbowali też inne zdrowe produkty. Poniedziałek był dniem słodkim, były m.in. brownie z kaszą jaglaną, babeczki buraczane i marchewkowe, ciasto bananowe, ciasteczka orkiszowe z orzechami i jaglane z kokosem oraz przepyszny tort szpinakowy. We wtorek dzieci robiły koktajle mleczno-owocowe według własnych pomysłów oraz próbowały warzywno-owocowe „napoje mocy”. Z kolei w środę uczniowie przygotowywali własne soki warzywno-owocowe. W czwartek próbowali różne miody i dżemy domowej roboty. Piątek natomiast był dniem orzechów i owoców suszonych. W ten praktyczny sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania.
Wpisy Powiązane
03 GRU
LEKCJA BIBLIOTECZNA W BIBLIOTECE MIEJSKIEJ
W ramach współpracy z Biblioteką Miejską klasy czwarte brały udział w lekcji bibliotecznej poświęconej pani Simonie Kossak –...
02 GRU
MAŁY MISTRZ – IMPREZA SPORTOWA SZKÓŁ
27 listopada 2024 roku klasa 3d brała udział w imprezie sportowej zorganizowanej w Szkole Podstawowej nr 6 w Gdyni. W spotkaniu brali...
02 GRU
WYSTĘP Z OKAZJI 10-LECIA STOWARZYSZENIA
W środę uczennice naszej szkoły miały przyjemność wystąpić podczas spotkania członków Stowarzyszenia „Nowoczesny Senior” z...
02 GRU
ELIMINACJE OLIMPIADY HISTORYCZNEJ
Kacper Jastrzębski z klasy 8c uczestniczył w piątek, 29 listopada, w eliminacjach okręgowych Olimpiady Historycznej, które...
02 GRU
JADŁOSPIS NA GRUDZIEŃ
Jadłospis na grudzień 2024 Przypominamy, że w grudniu nie ma możliwości dokonania wpłat za obiady za styczeń 2025. Wszystkie...