W ubiegłym tygodniu uczniowie klasy 2c obchodzili Tydzień Smaku. Zorganizowali w klasie kącik owocowo-warzywny i wykonali warzywno-owocowe ludziki. Uczyli się o wartościach odżywczych różnych produktów i omawiali piramidę żywienia. Codziennie próbowali też inne zdrowe produkty. Poniedziałek był dniem słodkim, były m.in. brownie z kaszą jaglaną, babeczki buraczane i marchewkowe, ciasto bananowe, ciasteczka orkiszowe z orzechami i jaglane z kokosem oraz przepyszny tort szpinakowy. We wtorek dzieci robiły koktajle mleczno-owocowe według własnych pomysłów oraz próbowały warzywno-owocowe „napoje mocy”. Z kolei w środę uczniowie przygotowywali własne soki warzywno-owocowe. W czwartek próbowali różne miody i dżemy domowej roboty. Piątek natomiast był dniem orzechów i owoców suszonych. W ten praktyczny sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania.
Wpisy Powiązane
07 LUT
ALFIK HUMANISTYCZNY SUKCESY
Miło nam poinformować, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Humanistyczny test na co najmniej 90% napisali: WIKTOR DYMOWSKI 3a KAROLINA...
07 LUT
ALFIK MATEMATYCZNY SUKCESY
Z przyjemnością informujemy, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Matematyczny za uzyskanie bardzo dobrego wyróżniono następujących...
05 LUT
SUKCES MŁODSZYCH UCZNIÓW W OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE ALFIK MATEMATYCZNY
Z dumą informujemy, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Matematyczny dyplom uznania za uzyskanie bardzo dobrego wyniku...
31 STY
SUKCESY INFORMATYCZNE UCZNIÓW KLAS 3
W listopadzie 2022 r. uczniowie klas 3 wzięli udział w Konkursie Informatycznym „Bóbr”. To polska edycja międzynarodowego...
31 STY
KONKURS GRAFIKI KOMPUTEROWEJ
Mamy przyjemność poinformować, że Natalia Fobke z klasy 8a zajęła I miejsce w Wojewódzkim Konkursie Grafiki Komputerowej "Zostań...