JADŁOSPIS 29.11-03.12

Jadłospis 29.11.2021-3.12.2021

Poniedziałek 29.11.2021r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 ml (7,9)

(masło, marchew, pietrucha, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12%, koperek )

Placki z kurczakiem i sosem koperkowym 250g (7)

(placki warzywne z kurczakiem (wyrób gotowy), śmietana 12%, woda, koperek)

Jogurt owocowy 120g (7)

(mleko, Cukier, owoce – 9% , mleko zagęszczone odtłuszczone, aromat, żywe kultury bakterii)

Lemoniada 200 ml

(woda, esencja cytrusowa, cukier)

Wtorek 30.11.2021r. – Menu ułożone przez OP1

Rosół z makaronem 300 ml (1,9)

(kurczak tuszka, szponder wołowy, marchew, pietrucha, seler, por, makaron, natka pietruszki)

Nuggetsy – 100 g (6)

(baza słonecznikowa, olej słonecznikowy, aromat naturalny)

Frytki z ketchupem 120 g

(ziemniaki, marchew, bataty, cukinia, ketchup)

Surówka z marchewki i jabłka 100 g (7)

(marchew, jabłko, jogurt naturalny)

Sok z czarnej porzeczki 200 ml

(sok jabłko-czarna porzeczka 100%)

Środa 1.12.2021r.

Zupa kalafiorowa 300 ml (7,9)

(masło, marchew, pietrucha, seler, por, kalafior, ziemniaki, śmietana 12%, natka pietruszki)

Makaron carbonarra 250 g (1,3,7)

(makaron świderki kolorowy, szynka konserwowa, boczek wędzony, cebula, czosnek, jaja, mąka, śmietana 12%)

Pomidorki koktajlowe 100 g

Koktajl wiśniowy 200 ml (7)

(mleko 2%, wiśnie mrożone, jabłko, banan)

Czwartek 2.12.2021r.

Zupa z ciecierzycy 300 ml (7,9)

(masło, marchew, pietrucha, seler, por, ciecierzyca, cebula, czosnek, seler naciowy, koper, cytryna, śmietana 12%)

Ziemniaki puree 120 g (7)

(ziemniaki, mleko)

Indyk w sosie dyniowym 150 g (7)

(filet z indyka, dynia mrozona, śmietana 12%)

Brokuły ze słonecznikiem 100 g (7)

(brokuły mrożone, masło, pestki słonecznika)

Kompot 200 ml

(woda, mieszanka kompotowa, cukier)

Piątek 3.12.2021r.

Zupa rybna 300ml (4,9)

(filet z dorsza, seler naciowy, papryka czerwona, papryka żółta , marchew, pietrucha, seler, por, pomidory krojone, ziemniaki, natka pietruszki)

Ziemniaki puree 120 g (7)

(ziemniaki, masło)

Kotlet jajeczny ze szczypiorkiem 100 g (1,3)

(jajka, bułka tarta, szczypiorek, cebula, olej)

Mini marchewka 100 g

(mini marchew ,mrożona)

Herbata miętowa 200ml

(woda, herbata miętowa, cukier)

Post Author: Magdalena Kandzora