W dniu 8.11.2019 r. uczniowie klasy 4a wybrali się do Experymentu na warsztaty pt. „Żywność pod lupą”. Zadaniem uczniów było uzupełnienie piramidy zdrowego żywienia. Porównując przy pomocy doświadczeń barwniki naturalne i sztuczne, uczniowie przekonali się, jakie niebezpieczeństwo kryje się w przetworzonej żywności. Wykonali eksperymenty z wykrywaniem glukozy i witaminy C, a także sprawdzili, jakich sztuczek używają producenci, by zachęcić nas do zakupu ich produktów J. Zajęcia prowadzone były przez specjalistki z dziedziny dietetyki i biologii.
Wpisy Powiązane
07 LUT
ALFIK HUMANISTYCZNY SUKCESY
Miło nam poinformować, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Humanistyczny test na co najmniej 90% napisali: WIKTOR DYMOWSKI 3a KAROLINA...
07 LUT
ALFIK MATEMATYCZNY SUKCESY
Z przyjemnością informujemy, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Matematyczny za uzyskanie bardzo dobrego wyróżniono następujących...
05 LUT
SUKCES MŁODSZYCH UCZNIÓW W OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE ALFIK MATEMATYCZNY
Z dumą informujemy, że w Ogólnopolskim Konkursie Alfik Matematyczny dyplom uznania za uzyskanie bardzo dobrego wyniku...
31 STY
SUKCESY INFORMATYCZNE UCZNIÓW KLAS 3
W listopadzie 2022 r. uczniowie klas 3 wzięli udział w Konkursie Informatycznym „Bóbr”. To polska edycja międzynarodowego...
31 STY
KONKURS GRAFIKI KOMPUTEROWEJ
Mamy przyjemność poinformować, że Natalia Fobke z klasy 8a zajęła I miejsce w Wojewódzkim Konkursie Grafiki Komputerowej "Zostań...